Internationale Vrouwendag!

8 maart 2024 Internationale Vrouwendag!

PvdA Wildervank-Veendam zet traditiegetrouw een aantal Power Vrouwen in de bloemen voor hun bijzondere inzet in de samenleving.

Dit jaar gaan de bloemen naar:

Maaike Ekema, Coach Uit Verwachting &  Verloskundige. Maaike zet zich met extra persoonlijke en gerichte begeleiding in voor vrouwen en stellen na het verlies van hun kindje tijdens de zwangerschap, of vlak erna.  Als verloskundige ziet zij ouders die te maken krijgen met het verlies van hun kindje en de begeleiding als verloskundige stopt vaak na een paar weken. Ze merkte dat er meer nodig is en specialiseerde zich hierin om ook later nog hulp te bieden. Prachtig dat ze dit gestart is in Veendam.

Iekje Deelstra en Mariël de Vos, beheerders van het Jacob Bruggemacentrum,  Iekje en Mariël houden vrijwillig al heel wat jaren het Jacob Bruggemacentrum draaiende. Het centrum draait op volle toeren naar grote tevredenheid van de buurt en de vele gebruikers. Daarnaast zorgen ze met hun website “buurt- en dorpshuizen Veendam e.o.” voor verbinding tussen de buurthuizen in de gemeente Veendam. Ook verzorgen ze met hun bedrijf Stravos events boeiende Pub Quizzen op locatie.

Bijka Scholtens, Coördinator en Buurtwerker cultureel werk. Door Bijka maken veel Veendammers van jong tot oud kennis met kunst en cultuur.  Zij regelt met veel enthousiasme de Summerfun-activiteiten voor kinderen en heeft zich na het overlijden van Bé Wever samen met Bert Bos, Edwin Edens en Bert Minke jarenlang ingezet als bestuurslid van Stichting Bogdike. Bijka heeft daarmee een belangrijk aandeel gehad in de verkiezing van Bogdike als Veendammer van het jaar. Vlak voor de verkiezing is zij gestopt als bestuurslid/vrijwilliger. 

Vrouwen, enorm bedankt voor jullie inzet. Jullie zijn Power Vrouwen en een rolmodel voor velen! 

Meer activiteiten zien? Kijk in de agenda https://www.pvdaveendam.nl/nl/nieuws/

Volg onze pagina op facebook voor meer nieuws! Facebook